Padel indoor

Ranglijst en speelsterkte

Wil jij je meten met andere spelers? Dat kan door je positie op de ranglijst. Je verdient punten voor de ranglijst door het spelen van toernooien.

Ranglijst

Voor deelname aan toernooien krijgen spelers punten (m.u.v. promotie-toernooien en de D categorie). Op basis van deze punten wordt er een ranking gemaakt (herendubbel en damesdubbel). Spelers verdedigen daarbij de punten van het voorgaande jaar. Op dit moment bouwen we de mogelijkheid dat de ranking automatisch bijgewerkt wordt na elk toernooi. Wij verwachten deze 1 september 2020 gereed te hebben. Voor nu zal de startranking 2020 gelden, waarbij een speciale commissie de plaatsing zal bepalen bij de P-500 toernooien en daarbij de meest recente uitslagen meeneemt.

Startranglijst

De startranglijsten voor padel zijn gebaseerd op de padel ranglijsten van de NPB op 1 april 2020. Hieraan zijn KNLTB spelers toegevoegd met padel speelsterkte 2. De KNLTB spelers hebben een fictief aantal punten gekregen om ze in te passen op de ranglijst, deze punten zullen naar mate de tijd vordert stapsgewijs ‘wegvallen’. Naast de nationale punten is ook gekeken naar de internationale prestaties van spelers. Via het toevoegen van bonuspunten komen we zodoende op een zo compleet mogelijke padel ranglijst. De startranglijsten voor padel zijn gebaseerd op de padel ranglijsten van de NPB op 1 april 2020. Hier zijn alleen de toernooipunten in meegenomen. De volgende uitgangspunten zijn gebruikt om de internationale prestaties te waarderen:

Dames

  • Top 300 spelers van de FIP ranglijst zijn meegenomen bij de ranglijstberekening;
  • Top 150 speelsters van de FIP krijgen 250 bonuspunten;
  • Positie 150 tot 200 van de FIP krijgen 100 bonuspunten;
  • Positie 200 tot 300 van de FIP krijgen 50 bonuspunten.

Heren

  • Top 400 spelers van de FIP ranglijst zijn meegenomen bij de ranglijstberekening;
  • Top 250 spelers worden standaard bovenaan de nationale ranglijst gezet, op het moment door ze 2000 bonuspunten toe te kennen;
  • Positie 250 tot 300 van de FIP krijgen 500 bonuspunten;
  • Positie 300 tot 400 van de FIP krijgen 250 bonuspunten.

In de downloads onderaan deze pagina vind je beide ranglijsten.

DSS

Aan het begin van 2020 is er voor elke speler een speelsterkte vastgesteld. Dat is gedaan op basis van de resultaten van afgelopen jaar. Word je op een ander moment in het jaar lid van de KNLTB? Dan word je ingeschaald door de KNLTB/NPB wedstrijdcommissie. Als je al een bestaande tennisspeelsterkte hebt, dan wordt je padelspeelsterkte je tennis-dubbelspeelsterkte +1 voor DSS 1 t/m 6. Bij DSS 7, 8 en 9 blijft je padelspeelsterkte gelijk (dus niet +1). Mocht je een volledig nieuw profiel hebben en je geen beginner zijn, dan kan je een speelsterktewijzigingsverzoek doen door een mail te sturen naar padel@knltb.nl.

De DSS-verwerking voor padel zal tijdens het lopende seizoen (2020) niet plaats vinden. Op dit moment zijn wij, in samenwerking met een aantal wiskundigen, bezig om een nieuw algoritme te vormen speciaal voor padel (dubbel). Mogelijk gaat de verwerking van de DSS-rating met terugwerkende kracht aan het einde van het seizoen plaats vinden. Met betrekking tot de DSS-rating voor padel ontvangen jullie t.z.t. meer informatie.